Dolar 34,4893
Euro 36,2531
Altın 2.960,48
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 17°C
Hafif Yağmurlu
Adana
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 14°C
Paz 13°C
Pts 14°C

İçe kapanık çocuğa nasıl davranılmalı?

İçe kapanık çocuğa nasıl davranılmalı?
16 Kasım 2023 16:49
A+
A-

Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek konu hakkında önemli bilgiler verdi.

İçe kapanıklık, çocukların dış dünyadan gelen uyarılardan ziyade kendi iç dünyalarındaki hislere odaklandığı bir kişilik özelliği olarak tanımlanır. İçe kapanık çocuklar, sosyal ortamlarda yorulabilir, yalnız kalmayı tercih edebilir, gözlem ve analiz yapmaya meyilli olabilirler.

İçe kapanıklığın sebepleri arasında genetik yatkınlık, baskıcı ebeveyn, aile içi şiddet, duygusal yoksunluk, başarısızlık korkusu, küçümseyici tavırlar ve stres yer alabilir. İçe kapanık çocuklara nasıl davranılması gerektiği konusunda, hazırlıklı olmalarını sağlamak, onları anlamak, onlara zaman tanımak ve onları zorlamamak önemlidir.

İçe kapanıklık, çocukların hayatlarında önemli bir rol oynayabilir. Bu nedenle, çocukların içe kapanıklıkla başa çıkmalarına yardımcı olmak için birçok farklı yöntem vardır. Örneğin, çocukların kendilerine güvenmelerini sağlamak, onları anlamak, onlara zaman tanımak ve onları zorlamamak önemlidir. Ayrıca, çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için, onları sosyal ortamlara dahil etmek, onlara fırsatlar sunmak ve onları desteklemek de önemlidir.

Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek, ”İçe kapanıklıkla başa çıkmak için bir diğer yöntem de, çocukların kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmaktır. Bu, çocukların duygularını ifade etmelerine, düşüncelerini paylaşmalarına ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak anlamına gelir . Bu, çocukların kendilerine güvenmelerine ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olabilir.”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.