Dolar 34,2907
Euro 37,1941
Altın 2.979,92
BİST 9.052,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 29°C
Az Bulutlu
Adana
29°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 26°C

‘Aydın’lar ne yapmalıydı?

‘Aydın’lar ne yapmalıydı?
24 Haziran 2024 11:16
A+
A-

Türk toplumunda  en çok tartışılan konuların başında  ‘’AYDIN’lar  ne yaptı ne yapmalıydı.Türk Aydınlarının en büyük özelliği toplumdan kopuk olmaları ve kendi bohem dünyalarında yaşıyor olmalarıdır.

Türk  ‘’AYDIN’’nın en büyük özelliği   aydın olmanın rantını yemeleridir. Hep bedel ödemişlerdir! Ve bu bedelin de karşılığı da sözüm ona  aydın olmanın RANT’ıdır.

Ülkemiz aydınlarının önemli bir kısmı  şimdilerde  ‘’BATI’’nın etki ajanı  rolünde olup büyük ihanetim girdabında çırpınıyorlar.

Atatük döneminde Türkçeye  çevrilen ve defalarca baskısı yapılan çok okunan ve tavsiye edilen 

 Grigori Petrov’ın  ünlü kitabı  BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE  aydın nasıl olmalıdır konusuna;

‘’Aydın sınıftan olmak devlet giysisi  giymek veya boynunda kolalı yakalık,başında  şapka olmak demek değildir.Aydın olma demek halkın beyni olmak demektir.Halk sizleri öğrenim görüp yüksek maaş alasınız,akşamları lüks restoranlarda yemek yiyesiniz,okuma salonu denilen yerlerde iskambil veya domino oynayasınız diye yetiştirmedi.O durumda aydın olamazsınız olsanız olsanız aydın müsveddesi olursunuz.

Halkın aklını,iradesini,enerjisini ve vicdanını uyandırmaktır sizin göreviniz…Halkı …Köylüleri,işcileri toplumun alt kesimlerini eğitmeli,onlara  nasıl daha rahat yaşayacaklarını ve ülkede yaşam düzeyinin nasıl yükseltebileceklerini öğretmelisiniz.

Halkı  doğruluğa,düzene,disipline alıştırın.Halkın vicdan  duygusunu  geliştirin.Halkın hakları olduğu kadar başkalarının da hakkına saygı göstermeyi öğretin.

En önemlisi de  yaşam tarzınız ile halka örnek olun.’’

Atatürk döneminde  okullarda ders kitabı olarak da okutulan bu kitabın herkes tarafından defalarca okunmasını tavsiye ederiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.