Dolar 34,0756
Euro 38,0651
Altın 2.834,29
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 30°C
Yağmurlu
Adana
30°C
Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 26°C
Paz 30°C
Pts 31°C

Kafalar karışık zihinler bulanık!

Kafalar karışık zihinler bulanık!
31 Temmuz 2024 11:01
A+
A-

Yıl olmuş 2024 geldiğimiz durumda yurdum insanın kafası karışık zihni bulanık.
Savundukları farklı eylemler farklı üstelik bu durumu savunma becerisini de gösterebilmektedir.
Özellikle 2016 yılından sonra yurdum insanı her yalana inanabilmekte gerçeklere ise şüphe ile bakabilmektedir.
Sosyal medyada yayılan ve gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan konulara bile balıklama daln her türden yalana kolaylıkla inanabilen bir duruma gelmiş yurdum insanı.
Bu durum ülkemizde ciddi bir kitlenin görsel medya/sosyal medya yolu ile yönlendirebilindiği ve algıları ile oynandığını göstermektedir.
Bu durum sosyal hayatımıza da yansımaktadır kendini Atatürkçü,sosyal demokrat,devrimci,sosyalist olarak değerlendiren çok sayıda kişinin aslında neo-liberal dünya görüşünü savunduğu ortadadır.
Aslında sosyal demokrasiyi savunanların devrimciliği ve halkçılığı savunmadıkları gerçeğini kabul etmeyen ve hem sosyal demokrat hem de Atatürkçülüğü aynı anda savunduklarını söyleyen belirgin bir aydın grubu var ne yazık ki.
Birçok insan hamle 15 Temmuz Fethullahçı-Amerikancı darbe kalkışmasının tiyatro olduğunu savunabilmektedir.Öyle ki R.Tayyip Erdoğan’ın genaralleri birbirine vurduğuna,tankları hareket ettirebildiğine ve yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine oyun veya tezgah diyebiliyorlar.
Bu şekilde aslında ABD ve FETÖ gerçeğini sakladıklarının farkında bile değiller.
Bu arkadaşların ortak özellikleri egoları tavan yapmış sesleri de oldukça yüksek çıkar fakat hiçbir zaman da örgütlü bir mücadelenin içinde değillerdir.
Her birinin de ayrı ayrı planları vardır Türkiye’yi kurtarmak için.
Ne yazık ki gerçek hayatta ve sosyal medya da insanların çoğunun durumu bu.
Solculuğu ve devrimciliği kimselere bırakmayan bu arkadaşlar konu emperyalizm olunca dut yemiş bülbül gibiler.
Sözde emperyalizme karşıdılar ama İsrailin mezalimine sessiz kalmayı bırakın HAMAS’ı suçlamaktadırlar.
Afganistanda Burka üzerinden,İranda çarşaf üzerinden eleştirerek ABD emperyalizmini yanına düşmektedirler.Öyle ki Kuzey Kore liderinin kız kardeşinin ciğerini yediği zokasını bile yutmaktadırlar.
Dünya’dan bi haberler ne ŞİÖ ne de BRİCS gibi gelişmeler onları ilgilendiriyor.Hemen hemen hepsi AVRASYA dünyasına karşılar.ÇİN ‘İN Bir Kuşak Bir Yol projesine ABD gözlüğü ile bakıyorlar.
Sorsan hepsi Emperyalizme karşı fakat ne Emperyalizmi ne de anti-Emperyalizmi biliyorlar.Bildikleri Batı tipi yaşam tarzı,LBGT savunuculuğu ,Devlet ve Ordu düşmanlığını ve solculuk diyerek PKK’nın siyasi uzantılarına kuyruk olmaktır.
Nerede Türkiye’nin bir menfaati varsa ona karşı çıkmak Batı Başkentlerinde kendi ülkelerini şikayet etmek ve FETÖ uzantılarına sahip çıkmayı siyaset zannetmeleri yani solculuk adı altında emperyal çıkarlara alet olmaktır.
Dedik zaten;Kafalar Karışık Zihinler Bulanık
metni yeniden düzenler misin?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.