Dolar 34,0242
Euro 38,0228
Altın 2.827,57
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 30°C
Yağmurlu
Adana
30°C
Yağmurlu
Cum 30°C
Cts 27°C
Paz 30°C
Pts 31°C

Adana Milli Emlak’ta neler oluyor?

Adana Milli Emlak’ta neler oluyor?
7 Ağustos 2024 09:44 | Son Güncellenme: 7 Ağustos 2024 09:45
A+
A-

Bilindiği gibi, Adana Doğu ve Batı Milli Emlak Müdürlüğü olarak iki ayrı müdürlük tarafından yönetiliyor. Yasalar her iki taraf için de aynı olmasına rağmen ne yazık ki farklı olarak keyfiyetler şeklinde uygulanıyor. Sarıçam ve Çukurova bölgesinde bulunan ve imar düzenlemesi yapılan araziler, halen tarla yani ekilebilir tarımsal üretim yapılabilir arazi konumunda olduğu için ecrimisil yöntemi ile belirli süreli olarak kiralanmıştır. Fakat geldiğimiz durumda her iki bölgede farklı fiyatlar uygulanmaktadır.

Özellikle Batı Milli Emlak Müdürlüğü’nün keyfi yöntemler ile bu arazilere dikilen meyve ağaçlarının polis nezaretinde sökülmesi talimatı verilmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Yine aynı müdürlüğün yetki kapsamında bulunan araziler için diğer bölgeye oranla daha fazla ecrimisil ücreti çıkartılması ve sözleşme süresi daha varken keyfi yöntemler uygulayarak burayı kiralayan ve üretim yapan üretici kişilerin oldukça sıkıntılı günler yaşamasına neden olunmaktadır.

Konu ile ilgili olarak detaylı bilgiler gelecek yazıda…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.