Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 24°C
Yağmurlu
Adana
24°C
Yağmurlu
Paz 29°C
Pts 30°C
Sal 33°C
Çar 33°C

Yüreğir Belediyesi İmar A.Ş’de neler oluyor?

Ali Demirçalı’ya soruyoruz: İmar A.Ş.’nin SGK ve vergi borcu ne kadardır? Önceki dönemde yapılan bir protokol ile şirket borçları belediyeye devredilmiş midir?

Yüreğir Belediyesi İmar A.Ş’de neler oluyor?
26 Ağustos 2024 11:25 | Son Güncellenme: 26 Ağustos 2024 11:26
A+
A-

35 yıl sonra Yüreğir’de belediye başkanlığını kazanan Ali Demirçalı, ilginç icraatlara imza atmaya devam ediyor. Koltuğa oturur oturmaz ilk iş olarak belediyenin yüzde yüz hissesine sahip olduğu İmar A.Ş.’nin yönetimini değiştirdi ve en yakın isimlerden birini İmar A.Ş.’ye yönetim kurulu başkanı yaptı. Ayrıca, yine yakın birinin tavsiyesiyle Yüreğir ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir kişiyi de genel müdür olarak atarken, eski bir il başkanını ve eski bir ilçe başkanını da yönetime alarak durumu idare etmeye çalıştı. Ancak yönetimde önemli çatlaklar oluştu ve bin bir rica ile yönetim kurulu üyesi yapılmasına rağmen yapılanlara rızası olmayan bir kişi istifa etti.

Son olarak yapılan basın turunda, Yüreğir Belediyesi’nin SGK ve vergi borcunun ödendiğini açıklayarak ne kadar başarılı olduğu konusunda ikna turları yapan Demirçalı, acaba gerçekte başarılı mı? Yüreğir’de çalışanların büyük bir kısmının bağlı olduğu İmar A.Ş.’nin var olan ve bilinen 280 milyon TL civarında olan SGK ve vergi borcunu nedense gündeme getirmiyor. Oysa ki önceki dönem yönetim kurulu başkanı Kaşif Barut ve belediye müdürlerinden Mahmut Toprakçı arasında yapılan bir protokol ile İmar A.Ş.’nin tüm borçlarının Yüreğir Belediyesi’ne devredildiği bilinmektedir. Bu konuda yanıltıldığı ortada olan Ali Demirçalı’nın ne gibi bir açıklama yapacağı merak edilmektedir.

Belediye yönetimi, şirket yönetmek demek değildir. Belediyeler, yapmış oldukları çalışmalardan ve hizmetlerden gelir veya kar beklemez. Ancak Ali Demirçalı, belediyenin halka yaptığı hizmetlere büyük zamlar yaparak gelir elde etmeye çalışması da sosyal belediyeciliğin neresinde yer alır? Eş, dost, dayı-yeğen, baba-oğul ve diğer kayırmacılıklar ise giderek Adana’nın gündemine gelmeye devam edecektir.

Bütün bunlar olup biterken CHP il ve ilçe yönetimi, kafasını kuma gömmüş durumda, meclis üyeleri ise seyretmeye devam ediyorlar. Adana’daki CHP’nin ağır topları, yani ağabeyleri, yani parti büyükleri ise ne yapıyor? Onlar da ortada top çevirmeye devam ediyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.