Dolar 33,9971
Euro 38,0394
Altın 2.833,69
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 30°C
Yağmurlu
Adana
30°C
Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 26°C
Paz 30°C
Pts 31°C

Tarih, turizm ve bereketin şehri; Karataş

Tarih, turizm ve bereketin şehri; Karataş
9 Eylül 2024 17:30
A+
A-

Tarihsel geçmişi  geniş kumsalları ve bereketli topraklara sahip yıllarca  hak etmiş olduğu değeri göremeyen ve gerekli yatırımlar yapılmayan Adana’mızın en değerli arazilerine sahip  güzide bir ilçemizdir.

Bu güzel ilçemiz yıllarca orada yaşayan geniş ailelerin kısır çekişmelerine sahne olan bir çok bölgesi de  beton yığınlarına  dönüştürülen ve her yönden ihmal edilen ve kendi haline bırakılan bir ilçe olagelmiştir.

Bazıları sorar  Adana’da deniz var mı diye evet  Adana’nın kırk kilometre ötesinde  belki de dünyanın en güzel sahillerine sahip geniş kumsalı  şahane bir deniz var.

Oysa ki bir Ege kasabasının özelliklerine sahip küçük çarsısı ve lezzetli balıkları  ile bilinmektedir.

Lezzetli balıklarının yanı sıra en kaliteli kavun ve karpuzların yetiştirildiği geniş narenciye bahçelerinin de olduğu bu şirin ilçemiz şimdilerde  yatırımcılarını beklemektedir.

Her mevsim ayrı bir güzelliğin yaşandığı bölge de Tarımsal bereketin her türlüsüne,doğal güzelliklerin farklı çeşitlerine burada rastlayabiliriz.

Yine   4 kilometre batısında Magarsus Antik kenti bu ilçeye ayrı bir tarihsel özellik sağlar.Burası yıllarca  ihmal edilmiş yağmalanmış kendi haline bırakılmıştır.Antik kent’den geriye  amfi tiyatro,hamam ve tapınak kalıntıları kalmıştır.

Düşünebiliyor musunuz  M.Ö  7’yüzyılda 3 bin kişilik tiyatro alanı yapılmış  hem de deniz manzaralı bu arada o dönem yaşayanların zevkini de bilmek gerek.,Binlerce  yıl önce bu bölgede yaşayanların  sefasını ve keyfini günümüzde yaşıyamıyoruz.

Tabii ki bu  güzelliklerin başında  Harp –iş  plajlı olarak bilinen geniş sahilleri de unutmamak lazım.

Tuzla bölgesi ise bakımsızlığına rağmen doğal güzelliğini korumaya devam ediyor.Burası göçün yol açtığı sosyoekonomik sorunları da  içerisinde barındırmaya devam etmektedir.

Yine bu alanda bulunan Akyatan gölünün havzasında bulunan Milli Parkta bulunur burası aynı zamanda  binlerce göçmen kuşun konuk olduğu istasyondur.

Beklentimiz bu dönemde Belediyeciliği bilen çalışkanlığı ve çözüm odaklı olması ile bilinen Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş ile  Karataş’ın makus talihi de kırılır ve Karataş ilçemiz hakkettiği seviyelere gelir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.