Dolar 36,5849
Euro 40,0457
Altın 3.431,71
BİST 10.438,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 25°C
Açık
Adana
25°C
Açık
Çar 28°C
Per 29°C
Cum 30°C
Cts 30°C

Adana’yı bir turizm kenti yapmak için büyük çaba sarf ediyoruz

Adana’yı bir turizm kenti yapmak için büyük çaba sarf ediyoruz
6 Mart 2025 14:57
A+
A-

Zeydan Karalar’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından sonra yapılan başvuruların ardından Adana; UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na gastronomi alanında girmek için bir kez daha şans yakaladı. Süreç ve gelinen noktayla ilgili bilgi veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na gastronomi alanında girmek üzere aday listeye alındığını ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR UHDESİNDE BİRLİKTE ÇALIŞTIK
Adana’nın zenginliklerine ve değerlerinin çeşitliliğine değinen Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Adana çok önemli değerlere, zenginliklere sahip bir kent. Adana ticaret kenti, tarım kenti, sanayi kenti, tarih kenti, sanat kenti ama aynı zamanda dünyanın en lezzetli yiyecekleri burada. Ancak bugüne kadar UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na gastronomi alanında dahil olamadık. Büyükşehir uhdesinde Büyükşehir Belediyesi dosyayı hazırlar ama tabii kentin birçok kurum ve kuruluşu ile daha güçlü bir dosya oluşturmak ve sunmak için çalışır. Biz iki kez ulusal listeye alındık, bir kez Paris’e gittik, bir kez Paris’e gidemedik. Şimdi sayın Valimizin önemli katkılarıyla, diğer bütün paydaşlarımızla birlikte özel bir dosya hazırladık. Dosyamız geride kalan cuma günü oylandı, pazartesi günü Paris için kabul edildi ve Adana; UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda gastronomi alanında aday listesine alındı. UNESCO’nun gastronomi listesine girerek, gastronomi şehri olmamız noktasında önemli bir olay bu. Adana’yı bir turizm kenti yapmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Bunun da artık dünyada önemli turizm trendlerinden biri olan gastronomi ile olabileceğini düşünüyoruz. Adana tabii ki tarihi, sanatı, doğal güzellikleri ile harika bir şehir ama bunların yanı sıra gastronomisi ile çok önemli miktarda turist çekebilecek bir kent. Hatay, Gaziantep, Adana üçlü bir gastronomi destinasyonu olsun istiyoruz.” 

9F72E949 13B7 41Ef 9333 07C9A835258F

UNESCO LİSTESİNE GİRDİĞİMİZDE DAHA FAZLA TURİST ÇEKECEĞİZ
Aday olunmasından sonraki süreçle ilgili de bilgi veren Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Bundan sonraki aşamada Paris’te oylama yapılacak. Bunda da başarılı olduktan sonra inşallah UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na gastronomi dalında dahil oluruz. Böylece Adana’ya bugünkü sayının birkaç katı daha turist çekeriz.”

3Dc37Bf2 5199 47Bc Ab4D 7491696885A0

DAHA ÖNCE YAPILMAYAN TANITIMI YAPIYORUZ
Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle tamamladı: “Biz Seyhan Belediyesi’nde göreve başladığımızda yerli turist neredeyse yoktu ama bugün 1 milyona yaklaştı. Yabancı turist sayısı 60-65 bindi, şimdi 300 bini aştı. Pandemi ve depremler olmasaydı bu rakamlar muhtemelen iki katına çıkardı. Portakal Çiçeği Karnavalı, Lezzet Festivali, Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Şalgam ve Kebap Festivali gibi büyük organizasyonların Adana’ya gelen turist sayısının artmasında etkisi var. Bizim de belediye başkanlığımızın ardından Adana’nın güzelliklerini tanıtma noktasında gayretimiz etkili olmuştur. Daha önce yapılmayan PR çalışmalarının hepsini bu kardeşiniz yaptı ve yapmaya da devam edeceğiz. Söz konusu Adana’ysa gerisi teferruattır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.