Salbaş cinayetinin perde arkası!
27 Nisan’da Salbaş beldesi Gülserün çiftliği olarak bilinen mevkide meydana gelen silahlı saldırıda Vehbi Çınar, Birbiçer Kebap’ın sahibi Salih Birbiçer tarafından silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.
Bir internet haber sitesinde, “Salbaş’ta silahlı çatışma” başlıklı haberlerin gerçekle ilgisi ise yok. Tamamen önyargılı ve bazılarının etkisinde kalan medya organları, haberi yanlı verdi. Yapılan hatırlatma ve bilgilendirmelere rağmen, bu güç odaklarından nemalanan haber sitesi, gerçeği yansıtmak yerine çıkar odaklarının hedeflerine uygun olarak objektif değil, subjektif yayın yapmakta ısrar etti. Bu konuda Çınar ailesi yasal haklarını saklı tutuyor.
Cinayet olayının ise şu şekilde yaşandığı ortaya çıktı: “Vehbi Çınar, kendilerine ait tarlada çalışma yaptıktan sonra traktörle evine dönerken S. Birbiçer’in de olduğu kişilerce yolu çevrildi. Sopalarla traktörün üstündendeki Vehbi Çınar’a saldırıldı. Bu arada S. Birbiçer, traktörün üstüne çıkarak Vehbi Çınar’a yakın mesafeden, tamamen öldürme kastıyla ateş etti. Çınar, şakağı ve kalbine isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti. Bu konuda görgü tanıklarının da ifadeleri mevcut. Bu arada Çiftlik sahibi Muhittin Birbiçer’dir.
Cinayet öyle iddia edildiği gibi, iki aile arasında çok kişinin karıştığı bir çatışma falan değil. Bazı haber sitelerinde iddia edildiği gibi, çiftlik baskını söz konusu değil. Bu yalan ve maksatlı iddiaların Birbiçerleri korumak ve kollamak amacıyla yapıldığı belirtiliyor. Bu yalan ve maksatlı haberleri yayımlayan haber siteleri hakkında da yasal hakların kullanılacağı ifade ediliyor.
Saldırıyı gerçekleştirenler başta S. Birbiçer olmak üzere Birbiçer Ailesi’nin bölgede geniş tarım arazilerini ele geçirmek için her türlü baskı ve şantajı uygulayarak bölgede huzursuzluk yarattıkları belirtiliyor. Cinayette azmettirenin ise Muhittin Birbiçer ve oğulları İsmet ve Alpaslan Birbiçer olduğu ileri sürülüyor. Olayın geçmişten kaynaklanan husumetten ve Birbiçer ailesinin korku yayarak, orada yaşayanları tehdit edip, kumpaslar kurarak geniş tarım arazilerini ucuz yoldan ele geçirmeyle ilgili olduğu ifade ediliyor.